Katten

Wil jij graag een kat in huis? Op ons platform staan katten en poezen met uiteenlopende karakters en behoeften, dus een grote kans dat er een leuke kroelkat voor jou tussen zit. Hieronder vindt je meer informatie én zie je de meest recente profielen van katten die een nieuw thuis zoeken. 

Kat kopen of adopteren?

Heb je besloten dat je graag een kat in huis wil nemen? Dat is echt een hele goede beslissing! Nu moet je alleen nog een keuze maken of je een kitten gaat kopen of een kat gaat adopteren en hem zo een tweede kans gunt op een mooi leven. Via Verhuisdieren vind je alleen maar katten die op zoek zijn naar die tweede kans. Het zijn katten van wie het huidige baasje misschien niet meer voor ze kan zorgen of katten die gered zijn van een zwaar straatleven in het buitenland. Deze katten kun je adopteren via Verhuisdieren.

Hoe vind je een kat via Verhuisdieren?

Maar hoe vind je nou die ene kat die perfect bij jou past? En heb je al bedacht of je echt een eigen kat wil of dat een oppaskat misschien eerst wel leuk is om mee te starten? Laat Verhuisdieren je op weg helpen.

Adoptiekatten

Stel je hebt besloten zelf een kat aan te schaffen. Dan kun je een zoekprofiel aanmaken voor een adoptiekat. Hierin geef je je wensen aan voor de kat, poes of kitten. Dus of de kat graag naar buiten gaat, of juist een binnenkat is bijvoorbeeld. Het huidige baasje of de plaatser van de kat heeft ook een profiel aangemaakt met daarin de behoeften en karaktereigenschappen van de kat. Het matchingsysteem van Verhuisdieren matcht vervolgens de profielen die met elkaar overeenkomen en vervolgens ontvang jij elke ochtend je matches in je mail. Het is dan aan jou om een keuze te maken welke poes, kat of kitten je wil ontmoeten en een afspraak te maken met het oude baasje of de plaatser van je toekomstige huisdier. De katten zitten dus niet bij Verhuisdieren! Wij helpen alleen de ideale viervoeter voor je te selecteren.

Bekijk hier alle adoptiekatten

Oppaskatten

Maar misschien wil je eerst wel proberen of een kat wel in je leven past? Weet je niet zeker of het wel iets voor je is of weet je niet zeker of het wel een goede combinatie is met je kinderen of andere huisdieren? Dan is een oppaskat wel een goed idee! Zo zijn er baasjes die wel eens op vakantie willen zónder hun kat bijvoorbeeld. Op die manier kun je dan een paar weken oppassen om te kijken of een kat in huis hebben, wel écht iets voor je is. In dat geval maak je een profiel aan als oppasser. Ook hierin geef je aan waar je wensen liggen en hoelang en/of hoevaak je op een kat wil passen. De baasjes van de kat maken ook een profiel aan en het matchingsysteem van Verhuisdieren matcht vervolgens de profielen die overeenkomen. Jij ontvangt de matches in je mail en kunt vervolgens zelf een keuze maken met welke kat en baasje je kennis wilt maken om op te gaan passen.

Bekijk hier alle oppaskatten

Zelf een kat aanmelden

Het kan natuurlijk ook zijn dat je juist zelf een ander baasje zoekt voor je kat, of een oppas. Dan kun je natuurlijk zelf ook je kater, poes of kitten aanmelden op Verhuisdieren. In dit geval maak je een profiel aan voor je kat. Deze vul je zo eerlijk mogelijk in, zodat de beste match ontstaat met iemand die een adoptie- of oppaskat zoekt. Zodra je kat gepubliceerd staat, kun je reacties verwachten van mensen die je kat willen adopteren of op hem willen passen. Deze berichten ontvang je in je mail.

Adoptie- en oppashonden

Een adoptie- of oppaskat is leuk, maar je kunt natuurlijk ook voor een hond kiezen! Op Verhuisdieren staan ook heel veel leuke honden die een nieuw huisje zoeken of een oppas tijdens een vakantie van het baasje bijvoorbeeld. Benieuwd naar alle leuke honden?

Bekijk hier alle adoptiehonden

Meer informatie over kat adopteren

Wil je eerst meer lezen over wat het precies inhoud om een kat te adopteren? Onze website staat vol met nuttige artikelen die je volledig voorbereiden op het adopteren en het in huis nemen van een kat. We helpen je vast op weg: 

- Ben jij klaar voor een kat?
- Vijf tips voor de eerste week met je adoptiekat
- Tips bij de overdracht van een kat van het ene baasje naar het andere

En hier vind je nog allerlei blogs over kattengedrag: 

Lees de kattenblogs

Word supporter van Verhuisdieren

Verhuisdieren is een stichting met een ANBI-keurmerk. Dit betekent dat wij werken zonder winstoogmerk. Naast een platform waar mensen op een fijne manier op zoek kunnen naar een nieuw baasje voor hun huisdieren, proberen we herplaatsingen ook juist te voorkomen! Deels door voorlichting, maar dus ook om een oppasfunctie aan te bieden. Soms kan een dier gewoon bij het baasje blijven als diegene maar een beetje hulp krijgt bij de verzorging van zijn hond of kat. 

En we willen graag impulsaanschaf van een huisdier voorkomen. Dus iemand die overweegt een hond of kat te nemen, kan via de oppasfunctie eerst bekijken of zo'n huisdier wel echt in zijn of haar leven past. 

Steun jij ons om hét platform te blijven waar mensen op zoek kunnen naar hulp bij de zorg voor hun dier of op zoek kunnen naar een leuke oppashond of -kat? Word dan supporter van Stichting Verhuisdieren. 

Word supporter

Vragen? Neem contact met ons op.

Heb je nog vragen over hoe Verhuisdieren werkt? Wil je meer weten ver het adopteren of herplaatsen van een hond of kat? Neem dan gerust contact met ons op!

Stuur een mail naar Verhuisdieren

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar