Adoptiekatten

Wat leuk, je hebt besloten dat je een kat in je huis wilt verwelkomen! Op Verhuisdieren staan veel katten die een nieuw thuis zoeken. Hier vind je meer informatie over adoptiekatten én zie je de meest recente profielen van adoptiekatten. 

Kat adopteren

Wat is nou gezelliger dan een kat in huis? Een kat in huis nemen via Verhuisdieren betekent dat je een kat een tweede kans biedt. Soms kunnen katten namelijk niet blijven waar ze altijd hebben gewoond, of zijn ze juist meeverhuisd naar een huis zonder tuin terwijl ze een tuin gewend waren en missen ze een tuin heel erg. Of de kat is op straat gevonden of komt uit een asiel in het buitenland. Zo'n kat in huis nemen is ontzettend dankbaar en is niet alleen gezellig voor jou, ook voor de kat!

Waarom kat adopteren via Verhuisdieren

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing dier vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Vind de perfecte match

Nu dat je graag een kat zouden wilt, moet je je allereerst natuurlijk afvragen wat nou dé perfecte kat is voor jou of jullie als gezin. Er staan op ons platform een heleboel katten en kittens van oude eigenaren of stichtingen. Maar hoe weet je nu welke nou het meest geschikt is voor jullie? 

Hoe werkt het?

Daar hebben we het volgende op bedacht: Een zoekprofiel en een plaatsprofiel! De zoekende partij die graag een kat wil adopteren, maakt een zoekprofiel aan. Hierin zet je de voorkeuren die je graag terugziet bij de kat, kan hij of zij met kinderen bijvoorbeeld? Heb je een tuin en dus wil je graag een kat die ook naar buiten kan? Wil je een kitten of juist een oude dame?  Dit staat dan allemaal in je zoekprofiel. Het matchingsysteem van Verhuisdieren gaat aan de hand van jouw zoekprofiel op zoek naar katten wiens behoeften matchen met jouw wensen. Je krijgt dus allen matches met katten die voldoen aan jouw voorkeuren. En zo vind jij dé perfecte match.

Je adopteert een kat VIA Verhuisdieren, niet VAN Verhuisdieren. Je legt zelf contact met de oude eigenaar of de herplaatsende stichting. Je maakt zelf de beslissing of je de kat wil ontmoeten en maakt zelf afspraken over een eventuele adoptie. Verhuisdieren speelt hier geen rol meer in.

Adopteer een kat

Zelf een kat aanmelden

Ben je niet op zoek naar een kat, maar wil je graag jouw eigen kat aanbieden ter adoptie? Dan kun je een plaatsprofiel aanmaken. Hierin geef je een zo goed mogelijk beeld van je kat; houdt hij er van om op de bank te liggen ´s avonds? Of te zonnen in de tuin? Schrijf het allemaal in het profiel van je kat. Wanneer je profiel klaar is, kun je alleen maar matchen met nieuwe baasjes die matchen aan het profiel van jouw kat. Vervolgens kunnen jullie elkaar contacteren en afspraken maken.  Het is aan jou en de adoptant om de adoptie zo goed en voorspoedig te laten lopen. 

Plaats een kat

Liever een oppaskat dan een adoptiekat?

Is de stap om een kat te adopteren te groot en zou je het eerst willen proberen? Overweeg dan eerst een oppaskat te zoeken via Verhuisdieren. Dan kun je ervaren hoe het is om voor een kat te zorgen en in huis te hebben. Ondertussen help je ook nog iemand met de zorg voor zijn of haar kat.

Bekijk hier alle oppaskatten

Tips voor het adopteren van een kat

Als je hebt besloten een kat te gaan adopteren, is het aan te raden deze tips door te nemen: 

Lees onze huisdierenbijsluiter waar je ook een overdrachtsovereenkomst kunt vinden.

Blogs over katten

Misschien twijfel je nog of je een kat wilt adopteren en wil je eerst nog het een en ander lezen over wat het hebben van een kat inhoudt. Blader dan eens door onze blogs. We behandelen verschillende gedragsproblemen, maar vertellen ook hoe je je kat zo gelukkig mogelijk kunt maken en wat je allemaal voor spelletjes met je kat kunt doen.

Lees alle blogs over katten

Nog vragen over een kat adopteren? Neem contact op!

Heb je nog vragen over hoe Verhuisdieren werkt? Of over een bepaald profiel waarmee je gematcht bent? Neem dan contact op met onze supportafdeling.

Neem contact op

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar