Over ons

Verhuisdieren is een online platform waar mensen die een huisdier of oppasdier zoeken terechtkunnen, maar ook mensen die een ander thuis zoeken of hulp bij de verzorging voor hun hond, kat of konijn. Vraag en aanbod worden op verantwoorde wijze bij elkaar gebracht door de behoeften van het dier te matchen aan de wensen van de mens.


Verhuisdieren matcht mens & dier en is een diervriendelijk herplaatsingsintiatief van Femke Pasquino-De Harde.

Wat is het idee

Door de zoeker naar een huisdier te koppelen aan mensen die niet langer voor hun dier kunnen zorgen, kunnen katten en honden rechtstreeks van hun oude baasje naar een nieuw baasje verhuizen. Zo blijft hen een verblijf in het asiel bespaard. 

Omdat het zoeken en plaatsen van dieren bij Verhuisdieren niet anoniem kan en er geen hoge bedragen voor dieren gevraagd mogen worden, kunnen gebruikers er van uit gaan dat de adoptie betrouwbaar is en er geen commercieel belang is. 

Een huisdier zoeken die bij je past

Door het grote online aanbod op vele websites en in de asielen is het moeilijk om een juiste keuze te maken. Je bent al snel geneigd af te gaan op het uiterlijk van een dier, terwijl het juist zo belangrijk is of de eigenschappen van een dier wel bij je passen. De matchingmodule van Verhuisdieren helpt je door je een zoekprofiel te laten invullen en dat met dieren te matchen die bij jou passen. Verhuisdieren doet dus een voorselectie. Daarna is de eventuele adoptie je eigen verantwoordelijkheid. 

Een nieuw thuis voor jouw dier

De dieren die op Verhuisdieren staan, zijn honden, katten en konijnen waarvoor de oude baasjes niet meer kunnen zorgen. Of het zijn dieren uit het buitenland die anders een zwaar straatleven tegemoet zouden gaan. Als je een nieuw baasje zoekt voor je dier is dat vaak een moeilijke emotionele beslissing. Je wilt het beste voor je dier, dus ben je op zoek naar een baasje dat helemaal bij hem of haar past. Als je je dier naar het asiel brengt, weet je sowieso niet bij wie je hond of kat terechtkomt. En via internet is het best lastig om op deze manier een juiste match te vinden. Je kan te maken krijgen met handelaren en misschien past die persoon wel helemaal niet bij jouw hond of kat.

Verhuisdieren helpt, want de zoeker moet eerst een zoekprofiel maken en matchen met jouw dier. De eerste selectie is dus al gemaakt. Vervolgens wordt de zoeker gevraagd om onze stichting te steunen met €25,-, pas dan krijgen ze jouw contactgegevens. Ze zijn dus oprecht geïnteresseerd om kennis te maken met jouw dier. 

Samengevat

Over Verhuisdieren:

  • Een eenvoudig betrouwbaar platform dat de wens van de mens en de behoeften van het dier matcht.
  • Als zoeker kun je snel inzicht krijgen in de dieren die passen bij jouw levensstijl.
  • Als plaatser krijg je alleen reacties van mensen die een geschikte partij zijn voor jouw huisdier.
  • Je dier wordt een stressvol verblijf in het asiel bespaard.
  • Dierenhandelaren krijgen zo min mogelijk kans om actief te worden op de site. Verhuisdieren.nl is ook niet interessant voor dierenhandelaren omdat er niet op ras gezocht kan worden en er geen hoge adoptiebedragen gevraagd mogen worden.
  • Ons team staat altijd klaar om begeleiding te bieden.
  • Je adopteert geen dier VAN Verhuisdieren, maar VIA Verhuisdieren rechtstreeks van het oude baasje of een herplaatsende stichting.

Herplaatsing voorkomen

Het is natuurlijk heel mooi dat we een platform hebben om dieren te matchen met een ideaal baasje, maar als we met het bieden van hulp bij gedragsproblemen of tijdgebrek herplaatsing kunnen voorkomen is dat natuurlijk nog mooier.

Via ons online platform de huisdierenschool.nl kunnen huisdiereigenaren verschillende cursussen volgen. Sommige helpen bij gedragsproblemen, andere helpen de communicatie tussen mens & dier te verbeteren en weer andere cursussen nodigen de baasjes uit leuke actvititeiten met hun dier te ondernemen. Ook kan er contact gelegd worden met de  dierenexpert voor bijvoorbeeld een consult of advies. 

Oppasdieren: Het is ook mogelijk om via Verhuisdieren hulp te vinden bij de verzorging van je huisdier. Je kunt hier een tijdelijk logeeradres vinden of structurele hulp bij de verzorging. Ook kun je in contact komen met een gastgezin waar de hond of kat mag verblijven tot er een nieuw baasje is gevonden of als niet duidelijk is wanneer je weer voor je dier kunt zorgen.

Merkidentiteit

Wil je meer lezen over onze identiteit? Klik dan het uitgebreide document (pdf) of op het plaatje hieronder. In dit document staan onder ander onze missie en visie uitgebreid omschreven.

Onze roots: Onnodig dierenleed voorkomen

Onze intentie: Elk dier verdient een liefdevol thuis

Onze visie: Harmonieuze relaties tussen dier en mens maken het leven mooier

Onze missie: De ideale match creëren tussen dier en mens

Onze doelgroep: Echte dierenliefhebbers

Onze rol: Zorgvuldige matchmaker

Onze essentie: Matcht mens en dier

Kernwaarden

Verhuisdieren heeft een aantal kernwaarden.

ANBI-Stichting

Verhuisdieren is een stichting met een ANBI-keurmerk. Dit betekent dat wij geen winstoogmerk hebben en donaties en support nodig hebben om te kunnen bestaan. Wil jij Verhuisdieren steunen met een donatie? Word dan supporter of maak eenmalig een donatie over. 

BANK

Stichting Verhuisdieren.nl
IBAN: NL71 TRIO 0391 2122 73
Plaats: Amsterdam
O.v.v.: Donatie Stichting Verhuisdieren

Werkwijze

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar