Adoptiehonden

Heb je besloten een hond te adopteren? Verhuisdieren heeft een groot aanbod adoptiehonden. Honden die allemaal op zoek zijn naar die tweede kans op een fijn leven bij een lieve baas. Hieronder vindt je meer informatie over adoptiehonden én zie je de meest recente profielen van adoptiehonden. 

Hond adopteren

Wat is er mooier dan een adoptiehond? Een hond adopteren betekent dat je een hond die een nieuw thuis zoekt een tweede kans biedt. Dit kan nog een heel jonge hond of een puppy zijn, maar ook een oudere hond, wiens baasje niet meer voor hem kan zorgen. Of bijvoorbeeld een hond die al lange tijd op straat heeft gezworven of in een asiel in het buitenland heeft gezeten. Een hond adopteren is niet alleen leuk voor jezelf; je geeft een hond echt een tweede kans op een fijn leven.

Vind de perfecte match

Nu je besloten hebt een adoptiehond te nemen, komt de vraag: hoe vind jij de perfecte match? Verhuisdieren kan je daarbij helpen. Op ons platform staan een hoop honden voor wie het oude baasje of een herplaatsende stichting een profiel heeft aangemaakt om een nieuw baasje te vinden. Maar hoe weet je nu welke hond bij jou past? 

Waarom via Verhuisdieren

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Geen illegale broodfokkers
  • Herplaatsing dier vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Hoe werkt het?

Om uit te vinden welke hond bij je past, vragen we je een zoekprofiel aan te maken. Je vult in wat je graag terugziet in je nieuwe huisgenoot. Dus of hij waaks moet zijn, veel energie moet hebben en of hij met kinderen of katten moet kunnen bijvoorbeeld. Het matchingsysteem van Verhuisdieren gaat vervolgens op zoek naar profielen van honden die passen bij jouw zoekprofiel. Zo maakt Verhuisdieren alvast een voorselectie van honden die qua karakter en behoeften goed bij jou passen en helpen we je de perfecte match te vinden.

Vervolgens leg je zelf contact met het oude baasje of de herplaatsende stichting. Je maakt zelf de beslissing of je de hond wil ontmoeten en maakt zelf afspraken over een eventuele adoptie. Verhuisdieren speelt hier geen rol meer in. Je adopteert een hond VIA Verhuisdieren, niet VAN Verhuisdieren.

Adopteer een hond

Zelf een hond aanmelden

Het kan ook zijn dat je juist zelf een ander baasje zoekt voor je hond. Dan kun je natuurlijk zelf ook je hond aanmelden op Verhuisdieren. In dit geval maak je een profiel aan voor je hond. Deze vul je zo eerlijk mogelijk in, zodat de beste match ontstaat met iemand die een adoptiehond zoekt. Je kiest zelf met welk potentieel baasje je een ontmoeting wil en je maakt zelf afspraken over een eventuele adoptie. Verhuisdieren zorgt er met de matchingmodule voor dat je alleen reacties krijgt van baasjes die ook echt bij jouw hond passen, maar daarna is het aan jou en de adoptant om de adoptie goed en voorspoeding te laten verlopen. 

Een oppashond in plaats van een adoptiehond?

Wil je toch eerst kijken of een hond wel in je leven past? Overweeg dan eerst een oppashond te zoeken via Verhuisdieren. Dan kun je ervaren hoe het is om voor een hond te zorgen en in huis te hebben. Ondertussen help je ook nog iemand met de zorg voor zijn of haar hond. 

Bekijk hier alle oppashonden

Tips voor het adopteren van een hond

Als je hebt besloten een hond te gaan adopteren, is het aan te raden deze tips door te nemen: 

Buitenlandse hond

Wil je een buitenlandse hond een tweede kans geven, lees dan nog even deze tips; 

Lees onze huisdierenbijsluiter waar je ook een overdrachtsovereenkomst kunt vinden.

Nog vragen over een hond adopteren? Neem contact op!

Heb je nog vragen over hoe Verhuisdieren werkt? Of over een bepaald profiel waarmee je gematcht bent? Neem dan contact op met onze supportafdeling.

Neem contact op

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar