Oppasdier vinden

Bij oppasdieren kun je in contact komen met huisdiereigenaren of stichtingen die een oppas of opvang zoeken voor hun huisdier.


Je kunt dierenoppas worden:

Bij jou thuis of thuis bij het dier

Van een hond of een kat

Betaald of zonder vergoeding

Periode:

Structureel; vaste dagen

Tijdelijk; bijvoorbeeld vakantieperiode

Onbepaalde tijd; gastgezin of noodopvang


Al deze vragen kom je vanzelf tegen als je een zoekprofiel aanmaakt zodat wij de juiste match voor je kunnen maken.

Oppasdier zoeken

 

Zoekprofiel oppasdieren aanmaken

 1. Onze website: via ‘zoek huisdier’ kun je alle dieren zoeken die een oppas nodig hebben. Gebruik de filteropties om naar oppasdieren te zoeken.
  Let op: je ziet ook de dieren waar je geen (!) oppasmatch mee bent. Pas als je een oppasprofiel aanmaakt kun je zien met welke dieren je een goede oppasmatch bent.
   
 2. Voorbereiding: zorg dat je een korte maar duidelijke omschrijving maakt over jezelf, je motivatie en je ervaring met dieren. Een foto uploaden is verplicht. Dit hoeft geen foto van jezelf te zijn, maar het is wel aan te raden. Zorg dus dat je mooie foto's hebt van jezelf, maar bijvoorbeeld ook van je huis en/of woonomgeving. Het is belangrijk dat de eigenaar een goed beeld krijgt van degene die voor zijn/haar huisdier kan gaan zorgen.
  Let op: de foto's moeten een liggend, horizontaal formaat hebben. Je hebt ook de mogelijkheid om een YouTube filmpje toe te voegen. Hoe persoonlijker, hoe beter.
   
 3. Het oppasprofiel aanmaken: om gericht te kunnen zoeken naar een oppasdier maak je eerst een account aan via ‘inloggen’ rechtsboven op de website. Heb je een account dan ben je bij elk bezoek aan onze website als het goed is al ingelogd. Nu kun je een oppasprofiel aanmaken door te klikken op ‘nieuw zoekprofiel’. Uiteraard kies je in de vervolgstappen voor ‘oppassen’ en maak je een keuze tussen een vastgestelde periode (bijvoorbeeld tijdens vakantie), structurele verzorging (bijvoorbeeld omdat het baasje langdurig ziek is) of gastgezin (je past op een dier uit het buitenland totdat er een adoptant voor is gevonden).
  Je wordt daarna vanzelf meegenomen door de vragenlijst. Alle vragen/velden moeten ingevuld zijn anders kun je het profiel niet publiceren. Controleer je oppasprofiel nadat je het hebt aangemaakt. Daarna klik je op ‘opslaan’. Pas als je op de knop ‘Publiceer’ hebt geklikt is het profiel zichtbaar voor huisdiereigenaren.
   
 4. De oppasmatches: dit zijn de dieren die je in je oppasprofiel ziet staan. Jouw profiel is dus zichtbaar voor de eigenaar als je een match bent met zijn/haar dier. Zij kunnen contact met jou opnemen, maar mocht je interesse hebben dan mag je zelf natuurlijk ook de eerste stap zetten.
  Je kunt de oppasmatches filteren op afstand of zoeken op naam. Als er nieuwe matches aan je oppasprofiel zijn toegevoegd dan krijg je daar direct de volgende ochtend automatisch via e-mail bericht over (matchmails).
  Let op: je oppasprofiel is twee maanden geldig. Je kunt dit heel simpel en kosteloos verlengen door regelmatig op de knop ‘verlengen’ te klikken.

Oppasdier zoeken

Het aanmaken van een oppasprofiel is gratis. (Vergeet niet je oppasprofiel te verwijderen als je een oppasdier hebt gevonden en de succesmatch bij ons hebt aangemeld.)

Als je een succesmatch hebt, wordt een donatie aan onze stichting erg op prijs gesteld. Hiermee kunnen we nog meer dieren helpen aan hun ideale match.

Ook kun je laten zien dat je fan bent van Verhuisdieren door een shirt, tas of ander item te bestellen via onze webshop. Met jouw bestelling steun je ook nog eens de dieren op onze site!

Bezoek onze webshop

Heb je nog vragen over de werkwijze van Verhuisdieren? Mail deze dan naar support@verhuisdieren.nl

 

 

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

 • Ontvang notificaties van nieuwe matches
 • Bekijk contactgegevens van matches
 • Support onze stichting voor 1 jaar