Chihuahua Ché brengt weer vreugde in het leven van Petra

De baasjes van de 4 jaar oude chihuahua Ché zochten een nieuw thuis voor het hondje toen duidelijk werd dat hij echt niet blij wordt van kinderen. Met pijn in hun hart maakten zij een profiel aan op Verhuisdieren. En laat Ché, nu Teddy genaamd, nu bij de perfecte match terechtgekomen zijn… Een mooiere match had er niet kunnen ontstaan.

Succesmatches Van onze redactie
31-03-2023

Petra, het nieuwe baasje, vertelt over de adoptie:

“Teddy's vorige baasje heeft ons een enorm geschenk gegeven, door een nieuw thuis voor haar geliefde hondje te zoeken.

Nadat in korte tijd drie dierbaren stierven en we daarna ook nog onze geliefde hondjes vlak na elkaar verloren, belandde ik in een diep dal. Na een stille start elke morgen, sleepte ik me door de dag.

Hondjes verloren

Een jaar nadat we ons laatste hondje verloren, beide hondjes zijn over de 15 jaar geworden, besloot ik voorzichtig naar een nieuwe hond te kijken. Ik schreef me in bij Verhuisdieren. En ineens verscheen daar Ché in mijn matches. Een hondje dat ik zo op een teddybeertje vond lijken dat hij voor mij meteen Teddy werd. We legden contact met het oude baasje dat een rustig huishouden voor Ché zocht, zonder kinderen. We mochten kennismaken en de adoptie was al snel beklonken. Het oude baasje kwam Teddy zelfs helemaal vanuit Brabant naar Zeewolde brengen, zo lief!

Teddy was in het begin wat eenkennig en niet gewend om op de bank te springen. Maar we vinden het nu eenmaal lekker als onze honden naast ons op de bank liggen, dus ik besloot een gokje te wagen bij Teddy. Ik zette het krukje dat ik voor de vorige honden (ook klein) had gemaakt klaar, riep Teddy en wees op het krukje. En hoppa, hij zat op mijn schoot en begon zelfs te dommelen. Precies zo ging het met de vorige hondjes, ook herplaatsers.

Hond opvoeden

Ik voed mijn hondjes graag goed op en de eerste dag leerde hij meteen dat hij niet in de keuken mag als ik aan het koken ben. We hebben een open keuken en Teddy trok zelf een denkbeeldige lijn tussen keuken en kamer en gaat braaf zitten wachten op die denkbeeldige lijn. Ook moet hij zitten voor zijn eten en mag hij pas beginnen als ik er naar wijs en zeg: 'pak maar!' Dit leerde hij ook in een mum van tijd. Hij is niet van mijn zijde te slaan, maar als ik boven bezig ben, is hij ook heel tevreden.

Buiten de deur zijn nog wat opstartproblemen. Hij moet nog even wennen dat hij nu bij ons hoort en je ziet hem op straat af en toe nog zoeken naar zijn oude baasje. Maar als mijn vriend er nu aankomt en hij herkent hem is Teddy dolenthousiast.

Wij nemen honden altijd overal mee naar toe en gaan in het weekend vaak dagjes weg. In de auto gaat prima, en in de kar die ik zelf heb gemaakt van een oude kinderwagen zit hij tijdens het winkelen nu ook heel tevreden. Afgelopen weekend was de eerste keer Duitsland en uit eten met vrienden. Hij heeft keurig in de afneembare bench van zijn kar in het restaurant naast de tafel gezeten.

Teddy brengt weer vreugde

Teddy heeft enorme verandering gebracht. Het verdriet is er nog steeds, maar het is niet meer zo overweldigend, doordat door de vrolijkheid die Teddy elke dag brengt. Mijn leven is weer meer in balans.

Het is ook erg fijn om een goede klik met het vorige baasje te hebben. Zij heeft Teddy met heel veel liefde opgevoed en we kunnen altijd bij haar terecht als we vragen hebben over het gedrag van Teddy. Je neemt toch een hond met een geschiedenis over en dan is het wel fijn als je goed contact hebt met de vorige eigenaar.

Wij zijn dolgelukkig met hem, en andersom lijkt het ook helemaal goed te zitten!”