Fonds op Naam

Met Fonds op Naam kun je een goed doel voor langere tijd steunen en aangeven waarvoor het goede doel het geld mag gebruiken. Je kunt een Fonds op Naam oprichten bij leven of in je testament op laten nemen.


Groot voordeel van een Fonds op Naam is dat de schenker een naam mag bedenken, bijvoorbeeld ter nagedachtenis van iemand. Bijkomend voordeel is dat het goede doel, ook wel het 'Hoofdfonds' genoemd, alle administratieve handelingen en kosten (zoals notariskosten) overneemt. Het goede doel beheert het fonds, maar moet wel verantwoording afleggen waaraan de schenking besteed wordt. 

Bij een legaat of een reguliere schenking (donatie bij leven) heeft de schenker geen invloed op waar het geld aan besteed wordt. Bij een Fonds op Naam mag de schenker dus heel specifiek aangeven waaraan het geld besteed mag worden.

Voorbeeld Fonds op Naam

Stel je wilt dat jouw schenking gebruikt wordt om tweedekansdieren die medisch iets mankeren er weer bovenop te helpen. Op Verhuisdieren staan met wel eens dieren waarvoor de eigenaar niet meer kan zorgen vanwege financiële problemen. Soms kampen deze dieren met gezondheidsproblemen. Of een stichting die zwerfdieren redt en die nog iets mankeren. Verhuisdieren zou de eigenaren/stichtingen of nieuwe adoptanten in dat geval kunnen ondersteunen om het dier weer gezond te maken.

Een Fonds op Naam kan alleen in het leven geroepen worden voor een stichting met een ANBI-status, zoals Verhuisdieren deze heeft. Het minimum bedrag voor een Fonds op Naam is €50.000. Dit bedrag is relatief hoog omdat er voor het goede doel werkzaamheden uit voortkomen en zij de kosten voor hun rekening moeten nemen.

 

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar