Legaat

Verhuisdieren is een stichting met een ANBI-status. Wij bestaan van donaties en nalatenschappen en maken geen winst. Wil jij Verhuisdieren ondersteunen bij het voorkomen van asielplaatsingen en het tegengaan van broodfokhandel, dan kun je ervoor kiezen om Verhuisdieren iets na te laten via een legaat. Een legaat is een onderdeel van een testament.


Een legaat is een bepaling in je testament waarin je laat vastleggen dat je een bepaalde bezitting of bedrag na het overlijden terechtkomt bij een specifiek persoon of bijvoorbeeld goed doel, zoals Verhuisdieren. 

Verschil tussen legaat en erfgenaam

Er is een verschil tussen Verhuisdieren aanmerken als erfgenaam en een legaat nalaten aan Verhuisdieren. Bij een legaat laat je heel specifiek iets na aan het goede doel en heeft het goede doel verder niets met de rest van het testament of de erfenis te maken. 

Wat kan een legaat zijn?

Een legaat kan van alles zijn. Het kan een huis zijn, een waardevol sierraad, maar ook een geldbedrag. Als je wilt dat Verhuisdieren iets ontvangt na jouw overlijden, kun je in je testament laten vastleggen welke bezitting of welk bedrag uitgekeerd moet worden aan onze stichting. De notaris zorgt dat dat geregeld wordt, al dan niet door de aangewezen executeur in te schakelen. 

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar