Verhuisdieren als erfgenaam

Draag je Verhuisdieren als stichting een warm hart toe en zou je ons willen steunen door ons erfgenaam te maken? Dan kun je onze stichting opnemen in je testament.


Wat is een testament?

Een testament is een officieel document dat wordt opgesteld door een notaris. Hierin staat wat er gebeurt met je bezittingen wanneer je overlijdt. Je kunt nalaten in de vorm van geld, spullen, schulden en dieren. De mensen aan wie je nalaat, worden erfgenamen genoemd. Je hoeft niet heel vermogend te zijn om een testament op te laten stellen. Het testament zorgt er vooral voor dat je nalatenschap naar wens verdeeld wordt. Om een testament op te stellen moet je 16 jaar of ouder zijn.

Wat is een executeur?

In je testament bepaal je de executeur, ook wel de ‘executeur testamentair’ genoemd. Dit is de persoon die je nalatenschap zal afwikkelen. Je bepaalt niet alleen wie dat is, maar ook wat hij of zij doet. Taken van een executeur kunnen zijn: verdelen erfenis, belasting afwikkelen en eventuele schulden aflossen. Het is een goed idee om de executeur in te lichten dat hij of zij in je testament opgenomen wordt.  

Wat als ik geen testament heb?

De wet bepaalt standaard wat er met je nalatenschap gebeurt. Als je hier zelf invloed op wilt uitoefenen, heb je een testament nodig. De notaris legt dit document vast en geeft je extra advies waar je aan kunt denken. Er zijn verschillende soorten testamenten: langstlevende testament, tweetrapstestament en vruchtgebruiktestament. Je notaris helpt bij het kiezen van de juiste vorm. Je kunt een testament tijdens je leven tussentijds wijzigen.  

Wat doet een notaris?

Een notaris legt alle wensen vast in een notariële akte: het testament. De notaris licht toe wat gevolgen zijn van je wensen en vertaalt dit in juridische bepalingen. Je ontvangt een eerste, voorlopige versie van je testament. Om deze definitief te maken, laat je de akte passeren. De notaris controleert of je de gevolgen van het testament begrijpt en laat tekenen. Het testament is dan officieel geldig. De notaris laat vervolgens het testament inschrijven in het Centraal Testamentenregister. Je ontvang een kopie en het origineel wordt bij de notaris in een kluis bewaard.

Na overlijden

Na het overlijden krijgt de notaris daar een bericht van en deze zal het testament activeren en de executeur inschakelen. Vervolgens wordt je testament dan afgehandeld zoals jij dat hebt vastgelegd. 

Gegevens Verhuisdieren voor de notaris

Als je Verhuisdieren wilt opnemen in je testament, kun je de volgende gegevens delen:

Stichting Verhuisdieren.nl
Coen de Koninglaan 33, 1135 CM Edam
KvK-nummer 34346976

Stel je vraag over nalaten aan Verhuisdieren

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar