De beagle is een superleuke hond van een middelformaat. Door zijn aandoenlijke koppie is het een gewilde gezinshond. Dit past ook prima omdat de beagle een aanhankelijke hond is en niet graag alleen gelaten wordt. Maar de beagle is ook van oorsprong een jachthond en kan dus tijdens de wandeling behoorlijk eigenzinnig zijn eigen plan trekken. Overweeg je een beagle te adopteren, lees je dan in over het karakter en de gezondheid van dit ras.
Karakter beagle
De beagle is een zachtaardige, aanhankelijke maar ook eigenzinnige hond. De opvoeding kan een uitdaging zijn vanwege het eigenwijze karakter. De beagle beschikt over een groot jachtinstinct wat het uitlaten van deze hond tot een uitdaging kan maken. De beagle wordt niet gelukkig van lang alleen zijn, dus als je veel van huis bent, is dit misschien niet de beste match.
Beagle herplaatsen
Je wilt natuurlijk het allerbeste voor je hond. Helaas kan het voorkomen dat je door omstandigheden niet meer voor je beagle kunt zorgen. In dat geval biedt herplaatsing een goede oplossing. Dankzij ons bijzondere matchingsysteem koppelen we, op een verantwoordelijke wijze, mens aan dier.
Beagle herplaatsen
Beagle adopteren
Wil je een beagle adopteren? Bij Verhuisdieren kun je niet zoeken op ras, maar ook voor een beagle wordt wel eens een nieuw thuis gezocht. Ook voor hen is er plaats op Verhuisdieren en wie weet match jij wel met een beagle. Op deze manier beperken we het aantal dieren dat in een dierenasiel terechtkomt en gaan we malafide dierenhandel tegen.
Bekijk ons adoptieaanbod
Gezondheid beagle
Veel populaire rashonden kampen met erfelijke gezondheidsaandoeningen, zo ook de beagle. Bij de beagle komen maar liefst 43 aandoeningen veelvuldig voor. Laten we kijken welke aandoeningen er het meest voor komen bij de beagle.
Heupdysplasie
De beagle heeft een grote kans op heupdysplasie. Dit houdt in dat zijn heupen instabiel zijn, waarbij de gewrichtsdelen niet goed in elkaar passen en slijtage van het kraakbeen ontstaat. Het gevolg is dat de hond soms al op jonge leeftijd moeite heeft met bewegen, kreupel kan gaan lopen of wiebelt. Deze aandoening kan alleen operatief worden verholpen.
Atopie
Veel beagles hebben last van een huidaandoening ook wel atopie genoemd. De hond is dan gevoelig voor stoffen uit de omgeving, zoals mijten, pollen en planten. De huid reageert daarop door te gaan ontsteken. Het belangrijkste symptoom is overmatige jeuk voornamelijk aan kop en poten.
Deze aandoening is lastig aan te pakken omdat eerst moet worden vastgesteld waar de hond precies allergisch op reageert. Het beste zou zijn om de hond niet meer met die stof in aanraking te laten komen, maar dit is niet altijd haalbaar. In dat geval zijn er medicijnen verkrijgbaar.
Ontstoken oren
Honden met hangende oren hebben eerder kans op ontstoken oren omdat de gehoorgang minder goed geventileerd wordt. Hierdoor hoopt vocht en vuiligheid zich op en kan dat al snel tot ontstekingen leiden. Dit kan uiteindelijk uitmonden in een chronische oorontsteking.
Overige aandoendingen bij de beagle
- Hernia
- Hersenvliesontsteking
- Dwerggroei
Toch een beaglepup kopen?
Als je heel bewust ervoor kiest om een beaglepup aan te schaffen, probeer je dan goed te verdiepen in waar je de pup vandaan haalt. Vaak kost het aanschaffen van een gezonde pup op verantwoorde wijze nu eenmaal tijd. Neem de tijd om een goede fokker te zoeken en vaak hebben zij een wachtlijst. Als er eenmaal besloten is om een pup in huis te nemen, is geduld hebben vaak lastig. Toch wordt het wachten vaak beloond. Door gedegen onderzoek te doen naar een goede fokker, is de kans vele malen groter dat je een relatief gezonde hond in huis krijgt.
Een goede fokker herken je aan:
- weinig nesten per jaar
- moederhond is altijd aanwezig (vader soms, maar is in elk geval bekend!)
- pups groeien op in huiselijke kring
- fokker overhandigt zonder aarzeling dna-uitslagen en onderzoeken
- de fokker stelt ook kritische vragen aan jou als nieuwe baasje en is betrokken bij waar de pup terecht komt.
Beagle adopteren via Verhuisdieren
Op Verhuisdieren staan met regelmaat beagles die een nieuw baasje zoeken. De reden kan heel uiteenlopend zijn, maar vaak speelt het feit dat dit ras niet zo graag alleen blijft een grote rol. Stel het oude baasje kritische vragen en vraag ook of er een proefperiode kan worden afgesproken. Wil je meer weten? Check dan onze tips bij adoptie.
Waarom adopteren via Verhuisdieren?
Waarom zou je een tweedekanshond adopteren via Verhuisdieren? Omdat dit dier net zo goed recht heeft op een gouden mand als een pup. En een iets oudere hond heeft ook zo z'n voordelen.
Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn
Steun de stichting
- Ontvang notificaties van nieuwe matches
- Bekijk contactgegevens van matches
- Support onze stichting voor 1 jaar