Teckel adopteren

De teckel, of zoals hij officieel heet, Dashond, is een leuke hond. Vanwege zijn formaat is het gewilde gezinshond. Overweeg je een teckel te adopteren? Lees je dan even in over de karaktereigenschappen en mogelijke gezondheidsrisico's.


Ruwharige teckel

Karakter teckel

De teckel is klein van stuk, maar vergis je niet in zijn uithoudingsvermogen! Er zit duidelijk jachtinstinct in deze moedige hond en hij heeft dan ook propjes in zijn oren als hij op muizenjacht is. Ook is de teckel erg waaks, wat maakt dat hij bij het minste geringste aanslaat. Hij kan wat bezitterig zijn ten opzichte van de baas en jaloers gedrag vertonen, zeker als er gezinsuitbreiding komt! Er zijn drie soorten: ruwharige, kortharige en langharige variant.

Teckel herplaatsen

Je wilt natuurlijk het allerbeste voor je hond. Helaas kan het voorkomen dat je door omstandigheden niet meer voor je labrador kunt zorgen. In dat geval biedt herplaatsing een goede oplossing. Dankzij ons bijzondere matchingsysteem koppelen we, op een verantwoordelijke wijze, mens aan dier.  
Teckel herplaatsen

Teckel adopteren

Wil je een teckel adopteren? Bij Verhuisdieren kun je niet zoeken op ras, maar ook voor een teckel wordt wel eens een nieuw thuis gezocht. Ook voor hen is er plaats op Verhuisdieren en wie weet match jij wel met een teckel. Op deze manier beperken we het aantal dieren dat in een dierenasiel terechtkomt en gaan we malafide dierenhandel tegen.
Bekijk ons adoptieaanbod

Gezondheid teckel

De teckel is helaas slachtoffer geworden van een ideaalbeeld qua uiterlijk, net als de Franse bulldog. De teckel heeft korte pootjes die veroorzaakt wordt door de ziekte chondrodysplasie (kraakbeenafwijking). Maar er zijn meer aandoeningen die veel voorkomen bij de teckel: 

teckel adopteren

Hernia

Dit is een aandoening van de tussenwervelschijf. De kern van een tussenwervelschijf steekt uit, waardoor zenuwen bekneld raken. Dit kan veel pijn veroorzaken en uiteindelijk kan de teckel verlamd raken.

Heupdysplasie

De teckel heeft een grote kans op heupdysplasie. Dit houdt in dat zijn heupen instabiel zijn, waarbij de gewrichtsdelen niet goed in elkaar passen en slijtage van het kraakbeen ontstaat. Het gevolg is dat de hond soms al op jonge leeftijd moeite heeft met bewegen, kreupel kan gaan lopen of wiebelt. Deze aandoening kan alleen operatief worden verholpen.

Afwijkende bloedstroom van de lever (levershunt)

Dit is een aandoening van de lever waarbij het bloed niet volgens de normale route door de lever stroomt. Hierdoor blijven giftige (afval)stoffen in het bloed achter. Deze aandoening kan alleen verholpen worden met een operatie.

Overige aandoeningen bij de teckel:

 • Holtevorming in het ruggenmerg, te klein achterhoofdsgat
 • Ontsteking hoornvlies door te weinig traanvocht
 • Misvorming van bindweefsel

Teckelpup

Toch een teckelpup kopen? 

Teckelpuppies zijn onweerstaanbaar met hun lange oortjes en langgerekte lijfjes. Maar onthoud dat het opvoeden van een pup veel tijd en geduld kost en je niet weet wat het uiteindelijke karakter van het dier zal zijn. Realiseer je ook dat teckels vaak verhandeld worden door illegale broodfokkers, die de dieren onder erbarmelijke omstandigheden houden, ter wereld laten komen en verzorgen. Door een pup van deze handelaren af te nemen, hoe zielig ze er ook bij zitten, houdt je de handel in stand! Tref je dus een malafide fokker, draai je om, loop weg en maak melding bij 144. Hoe vaker mensen bij deze pups weglopen, hoe groter de kans dat de fokker zijn handel uiteindelijk ooit zal staken en stopt met het ter wereld brengen van deze zielige en vaak zieke hondjes.

Teckel via Verhuisdieren adopteren

Teckels worden ook regelmatig herplaatst via Verhuisdieren. Voordeel van een teckel adopteren via Verhuisdieren is dat je zeker weet dat de hond niet afkomstig is uit de illegale broodfok. Je kunt niet zoeken op ras, maar met wat geduld, match je uiteindelijk vast met een lieve teckel! 

Waarom kiezen voor Verhuisdieren? 

Omdat:

 • we een eenvoudig en betrouwbaar platform zijn, dat de wens van de mens en de behoeften van het dier matcht.
 • je als zoeker je snel inzicht kunt krijgen in de dieren die passen bij jouw levensstijl.
 • je als plaatser je alleen reacties van mensen krijgt die een geschikte partij zijn voor jouw huisdier.
 • Je dier wordt een stressvol verblijf in het asiel bespaard.
 • Dierenhandelaren krijgen zo min mogelijk kans om actief te worden op de site. Verhuisdieren.nl is ook niet interessant voor dierenhandelaren omdat er niet op ras gezocht kan worden en er geen hoge adoptiebedragen gevraagd mogen worden.
 • Ons team staat altijd klaar om begeleiding te bieden.

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

 • Ontvang notificaties van nieuwe matches
 • Bekijk contactgegevens van matches
 • Support onze stichting voor 1 jaar