Jack russell adopteren

De jack russell behoort tot de terriërgroep en dat is te merken aan zijn karakter! Een jack russell heeft tomeloze energie, is vasthoudend en eigenwijs. Maar natuurlijk ook heel lief, speels en actief. Een jack is veel hond voor zijn formaat. Overweeg jij een jack russell in huis te nemen? Weet dan goed waar je aan begint...


jack russell adopteren

Karakter jack russell

Een jack russell heeft een pittig karakter dat best tot een uitdaging kan behoren bij de opvoeding. Hij is standvastig en als hij zijn zinnen ergens op gezet heeft, moet je van goede huize komen om hem van zijn missie af te brengen. Het blaffen zit in de genen bij een jack russell, wees je er dus van bewust dat hij dit ook veelvuldig doet en dat dit niet af te leren is. Vanwege zijn tomeloze energie kun je fijne lange wandelingen met deze hond maken en is hij erg geschikt voor in een gezin met kinderen. 

Jack russell herplaatsen

Je wilt natuurlijk het allerbeste voor je hond. Helaas kan het voorkomen dat je door omstandigheden niet meer voor je jack russell kunt zorgen. In dat geval biedt herplaatsing een goede oplossing. Dankzij ons bijzondere matchingsysteem koppelen we, op een verantwoordelijke wijze, mens aan dier. 
Jack russell herplaatsen

 

Jack russell adopteren

Wil je een jack russell adopteren? Bij Verhuisdieren kun je niet zoeken op ras, maar ook voor een jack russell wordt regelmatig nieuw thuis gezocht. Ook voor hen is er plaats op Verhuisdieren en wie weet match jij wel met een jack russell. Op deze manier beperken we het aantal dieren dat in een dierenasiel terechtkomt en gaan we malafide dierenhandel tegen, beperken we het aantal dieren dat in een dierenasiel terechtkomt en gaan we malafide dierenhandel tegen. 
Bekijk hier ons adoptieaanbod

Gezondheid jack russell 

De jack russell is een klein en taai hondje dat vaak behoorlijk oud kan worden. Realiseer je dus dat als je voor dit ras kiest hij langer dan gemiddeld bij je blijft. Toch wordt ook de jack russell geplaagd door gezondheidsaandoeningen...

jack russell herplaatsen

Losse knieschijf (patella luxatie)

Jack russells worden vaak getroffen door patella luxatie; een losse knieschijf. Je ziet een jack dan ook vaak trekken met een van zijn achterpootjes. De knieschijf schiet dan uit de gleuf naar de binnen- of buitenzijde van de knie. Dit veroorzaakt pijn en kreupelheid bij de jack russell. Dit kan verholpen worden met een operatie.

Staar

Bij staar vertroebeldt de lens van het oog, waardoor het zicht van de jack russell steeds slechter wordt. Uiteindelijk kan dit leiden tot blindheid. Deze aandoeding is alleen op te lossen door een operatie. 

Huidaandoening (Atopie)

Veel jack russells hebben last van atopie, een huidaandoening. De hond is dan gevoelig voor stoffen uit de omgeving, zoals mijten, pollen en planten. De huid reageert daarop door te gaan ontsteken. Het belangrijkste symptoom is overmatige jeuk voornamelijk aan kop en poten.

Deze aandoening is lastig aan te pakken omdat eerst moet worden vastgesteld waar de hond precies allergisch op reageert. Het beste zou zijn om de hond niet meer met die stof in aanraking te laten komen, maar dit is niet altijd haalbaar. In dat geval zijn er medicijnen verkrijgbaar.

Overige aandoeningen bij de jack russell

  • Loslaten van de lens (Lensluxatie)
  • Haaruitval (folliculaire dysplasie)
  • Epilepsie

jack russellpup

Toch een jack russellpup kopen?

Pups zijn lief, schattig en verleidelijk. Maar ook veel werk, vragen geduld en een consequente opvoeding. Zeker een jack russell! Vanwege de eigenwijsheid, de standvastigheid van de terrier belandt dit ras helaas regelmatig in het asiel of op ons platform om herplaatst te worden. Dat is niet voor niets, dus realiseer je goed waar je aan begint als je voor een jack russellpup gaat. Ook voor dit ras geldt uiteraard dat je je goed moet verdiepen in het vinden van een verantwoorde fokker. Twijfel je toch? Misschien is een kruising wel iets voor jou

Jack russell adopteren via Verhuisdieren

Een jack russell is nu een perfect voorbeeld van een ras dat je heel goed zou kunnen adopteren via Verhuisdieren. Omdat een jack russell een uitgesproken karakter heeft, kan de oude baas je feilloos vertellen waarom hij herplaatst wordt en waar hij behoefte aan heeft. Zo weet je van te voren veel beter waar je aan begint! 

Via onze site kun je niet zoeken op ras en dat is in dit geval misschien maar goed ook. Een jack russell heeft uitgesproken behoeften en door een eerlijk zoekprofiel aan te maken, weet je al snel of je met een eventuele jack russel die een nieuw baasje zoekt, matcht. Als er een jack op onze site staat en je matcht niet met hem, is dat met een reden! De hond is misschien heel actief en jij zoekt misschien een minder actieve hond. Of deze jack kan niet alleen thuis zijn en jij moet toch af en toe werken. 

Hoe werkt Verhuisdieren?

Ons matchingsysteem is er dus niet voor niets. Wij matchen behoeften van het dier aan de behoeften van het nieuwe baasje. Zo hopen we dat het een echte succesmatch is waardoor een kleinere kans is dat de hond misschien nogmaals herplaatst moet worden. Kijk voor een uitgebreide werkwijze op deze pagina

 

 

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar