Veilig adopteren


Dit doet Verhuisdieren om een verantwoorde adoptie te bevorderen

Een dier adopteren via Verhuisdieren is veilig en verantwoord. Ons team zet zich zeven dagen per week in om die veiligheid te waarborgen. Op deze pagina vertellen we wat we daar allemaal voor doen.

  • Elk geplaatst dierenprofiel wordt handmatig gecheckt door ons profielencheckteam. Staat er iets in dat we niet vertrouwen, is een profiel niet compleet, gaat het om een pup of kitten, een rasdier of verblijft de hond nog in het buitenland, dan wordt contact opgenomen met de plaatser voor aanvullende vragen.
  • Alle rescue-stichtingen die honden en katten uit het buitenland via ons herplaatsen, moeten zich naast de regels van de overheid, óók aan onze aanvullende huisregels houden.
  • Als wij een melding krijgen over een adoptie die niet volgens onze regels verloopt, krijgt de stichting een officiële waarschuwing. Bij drie waarschuwingen mag de stichting geen gebruik meer maken van ons herplaatsingsplatform.
  • Als een particulier een rasdier herplaatst, wordt deze altijd extra gemaild met aanvullende vragen. Dit om uit te sluiten dat het om een (verkapt) broodfokdier gaat.

Wat kunnen we niet?

Rescue-stichtingen maken gebruik van ons platform om een fijn thuis voor hun voormalige zwerfdieren te vinden. Zij zijn hiervoor zelf verantwoordelijk voor de dieren. Als Verhuisdieren vragen wij hen om zich aan onze regels te houden. Wij kunnen niet elke adoptie (700-1.000 per maand) of 24/7 onze gebruikers volgen. Daarom is het belangrijk dat de adoptanten hun eigen verantwoordelijkheid nemen en zelf beoordelen of de adoptie een goede beslissing is of niet.

Uiteraard stimuleren we al onze gebruikers door middel van voorlichting en extra drempels bij het plaatsen of adopteren op het verantwoord herplaatsen of adopteren.

Verantwoordelijkheid bij een adoptie

Als adoptant ben je zelf verantwoordelijk voor de keuze om een dier te adopteren. Wij kunnen alleen zoveel mogelijk tools aanbieden om de slagingskans zo groot mogelijk te maken. Dit doen we door onze matchingmodule, de informatie die we verschaffen rondom adopties en onze support-afdeling. Wij zijn niet de eigenaar van de dieren en wij zijn dus niet verantwoordelijk voor de adopties van de dieren en de gevolgen daarvan.

Meld ons een misstand

Helaas zijn er altijd mensen die niet eerlijk zijn en onze regels maar deels opvolgen. Hoe wij ook ons best doen, dat kunnen we nooit 100% voorkomen. En daarom hebben we jouw hulp, van onze gebruiker, soms nodig.

Ervaar jij een misstand, een adoptie die niet goed loopt of tref je een dier aan waarbij je een onderbuikgevoel hebt? Meld het ons!

Meld ons een misstand

Mede dankzij jullie meldingen kunnen we ons platform vrijhouden van dierenhandel en op een prettige manier een dier herplaatsen.

Veilig adopteren via Verhuisdieren

Vooropgesteld: een dier adopteren via Verhuisdieren is veiliger en verantwoorder dan op ieder ander online platform. Vrijwel al onze gebruikers zijn ontzettend blij met hun nieuwe huisdier of met de herplaatsing van hun hond, kat of konijn. Via Verhuisdieren een huisdier verwelkomen of herplaatsen is de prettigste manier voor mens en dier.

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar