Cavalier King Charles spaniël adopteren

Met z'n aandoenlijke koppie en die schattige hangoortjes is de Cavalier King Charles spaniël een dotje om te zien. Tel daarbij op dat dit hondje ook nog eens een ontzettend vriendelijk en makkelijk karakter heeft en het is duidelijk waarom dit ras zo populair is. Helaas heeft die populariteit ook z'n keerzijde: vanwege onvoldoende vers bloed in de foklijn, heeft dit ras mogelijk met de meeste erfelijke aandoeningen te maken.


cavalier king charles spaniel pup

Karakter Cavalier King Charles spaniël

Dit hondje heeft niet alleen een ontzettend schattig en vriendelijk voorkomen, het ís ook een van de meest schattige en vriendelijkste hondjes. Van agressie en nervositeit heeft dit hondje nog nooit gehoord. Dit maakt de Cavalier King Charles spaniël dan ook een gewild gezinshondje. 

Cavalier King Charles spaniël herplaatsen

Je wilt natuurlijk het allerbeste voor je hond. Helaas kan het voorkomen dat je door omstandigheden niet meer voor je Duitse herder kunt zorgen. In dat geval biedt herplaatsing een goede oplossing. Dankzij ons bijzondere matchingsysteem koppelen we, op een verantwoordelijke wijze, mens aan dier. 
Cavalier King Charles spaniël herplaatsen

 

Cavalier King Charles spaniël adopteren

Wil je een Cavalier King Charles spaniël adopteren? Bij Verhuisdieren kun je niet zoeken op ras, maar ook voor een Cavalier wordt wel eens een nieuw thuis gezocht. Ook voor hen is er plaats op Verhuisdieren en wie weet match jij wel met een Cavalier King Charles. Op deze manier beperken we het aantal dieren dat in een dierenasiel terechtkomt en gaan we malafide dierenhandel tegen, beperken we het aantal dieren dat in een dierenasiel terechtkomt en gaan we malafide dierenhandel tegen.  
Bekijk ons adoptieaanbod

Gezondheid Cavalier King Charles spaniël

De Cavalier King Charles spaniël heeft helaas de eer om tot een ras te behoren waar zo mogelijk de meeste erfelijke aandoeningen bij voorkomen. Momenteel is het zo erg dat er eigenlijk geen gezonde Cavalier bestaat. Alle honden kampen met serieuze gezondheidsaandoeningen, wat natuurlijk ontzettend verdrietig is. De Cavalier ervaart veel pijn en ongemak van deze aandoeningen. 

Chiari malformatie/syringomyelie (te klein achterhoofdsgat)

Deze aandoening wordt veroorzaakt door een te klein hoofdje voor de hersenen. De kleine hersenen worden hierdoor naar achteren gedrukt, in het achterhoofdsgat. Zo ontstaat daar een blokkade met het ruggemerg. Symptomen van deze aandoening kunnen zijn: gedeeltelijke verlamming, kromme houding van de wervels, een gedraaide nek en nekpijn. Deze aandoening is niet te verhelpen en alleen te verlichten met medicijnen. 

Hartziekte

Vrwijel elke Cavalier krijgt uiteindelijk te maken met lekkende hartkleppen. Dit heeft de dood tot gevolg. Met medicijnen kan de hond nog een tijd lang ondersteund worden. 

Allergiën

Dit ras is erg gevoelig voor allerlei allergiën en de jeuk en ontstekingen die daarmee gepaard gaan. Het is vaak lastig te achterhalen welke allergie het ongemak veroorzaakt en als de oorzaak niet gevonden wordt, ervaart de hond hiervan een levenlang hinder. 

Overige aandoeningen bij de Cavalier

  • Aantasting ruggemerg
  • Kortsnuitig en daardoor snel benauwd
  • Oorontstekingen

Toch een Cavalier-pup kopen?

Bij Verhuisdieren willen we hier eigenlijk kort over zijn: koop dit ras gewoon liever niet. Het is vrijwel een gegeven dat je een zieke hond koopt, die veel pijn en ellende gaat meemaken in zijn leventje. Als er geen pups meer van dit ras verkocht worden, worden deze zieke hondjes ook steeds minder gefokt. Daarbij loop je als eigenaar kans serieus veel geld kwijt te zijn aan dierenartskosten. Een belangrijk gegeven om je bewust van te zijn als je toch besluit een Cavalier King Charles-pup aan te schaffen.

Overigens zijn de rasverenigingen wel bezig de Cavalier weer gezonder te maken, maar er zullen jaren overheen gaan, voor dit ras weer 'gezond' verklaard kan worden. 

Cavalier adopteren

Wat je natuurlijk wel kunt proberen is een Cavalier King Charles die een tweede kans verdiend te adopteren! Dit hondje is al een keer aangeschaft en verdient natuurlijk ook een gouden mandje. Een enkele keer zie je de Cavalier voorbij komen op Verhuisdieren. Maar ook dan geldt: wees je ervan bewust dat dit hondje meer dan gemiddeld medische zorg nodig heeft en dat dit kosten met zich meebrengt. 

Bekijk ons adoptieaanbod

Cavalier King Charles spaniël herplaatsen

Ondanks het lieve en fijne karakter kan het natuurlijk altijd gebeuren dat er voor een Cavalier een nieuw thuis gezocht wordt. Denk aan een baasje dat niet meer voor zijn hondje kan zorgen. Natuurlijk is er dan voor dit hondje ook plaats op Verhuisdieren. Er kan een mooi profiel voor de Cavalier worden aangemaakt en als een nieuw baasje matcht, kan er contact gelegd worden. Op deze manier hoeft de Cavalier King Charles niet naar het asiel.

Cavalier herplaatsen

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar