Dwergkeeshond adopteren

De dwergkeeshond. Ook wel de Pomeriaan genoemd. Het is met een schofthoogte van 20 centimeter en een gewicht van ongeveer twee kilo zo ongeveer de kleinste hond die er bestaat. Hoewel dit hondje er ontzettend schattig uitziet, kampt dit diertje met veel gezondheidsproblemen.


dwergkeeshond pomeriaan

Karakter dwergkeeshond (pomeriaan)

De dwergkees is over het algemeen vrolijk en energiek. Integenstelling tot zijn formaat is het absoluut geen schoothondje. Dit hondje is bewegelijk en wil vermaakt worden. Hij hangt erg aan zijn baasje en kan behoorlijk waaks zijn (lees: keffen als er bezoek komt). 

Dwergkeeshond herplaatsen

Je wilt natuurlijk het allerbeste voor je hond. Helaas kan het voorkomen dat je door omstandigheden niet meer voor je dwergkeeshond kunt zorgen. In dat geval biedt herplaatsing een goede oplossing. Dankzij ons bijzondere matchingsysteem koppelen we, op een verantwoordelijke wijze, mens aan dier.
Dwergkeeshond herplaatsen

 

Dwergkeeshond adopteren

Wil je een dwergkeeshond adopteren? Bij Verhuisdieren kun je niet zoeken op ras, maar ook voor een dwergkeeshond wordt wel eens een nieuw thuis gezocht. Ook voor hen is er plaats op Verhuisdieren en wie weet match jij wel met een pomeriaan. Op deze manier beperken we het aantal dieren dat in een dierenasiel terechtkomt en gaan we malafide dierenhandel tegen.  
Bekijk ons adoptieaanbod

Gezondheid dwergkeeshond

Helaas kampt dit hondje met heel veel gezondheidsproblemen, voornamelijk veroorzaakt door zijn kleine formaat. De naam zegt het al: dwerggroei. Een heel hondenlijf in nog geen 2 kilo is een te grote uitdaging, waardoor dit kleine hondje vaak te kampen heeft met enorme hoofdpijnen. Maar helaas is dat niet alles.

pomeriaan dwergkeeshond

Chiari malformatie/syringomyelie (Te klein achterhoofdsgat)

Deze aandoening wordt veroorzaakt door een te klein hoofdje voor de hersenen. De kleine hersenen worden hierdoor naar achteren gedrukt, in het achterhoofdsgat. Zo ontstaat daar een blokkade met het ruggemerg. Symptomen van deze aandoening kunnen zijn: gedeeltelijke verlamming, kromme houding van de wervels, een gedraaide nek en nekpijn. Deze aandoening is niet te verhelpen en alleen te verlichten met medicijnen. 

Patella luxatie (losse knieschijf)

Dit is een afwijking van het kniegewricht waarbij de knieschijf van het kniegewricht afschuift. Je herkent deze aandoening als je dwergkees kreupel loopt of met één of twee achterpootjes regelmatig trekt. Een operatie kan deze aandoening verhelpen. 

Extreem kwetsbaar

Omdat dit hondje zo extreem klein is, is hij ook extreem kwetsbaar. Spelen met soortgenootjes die al snel groter zijn dan hij, kan serieuze gevaren opleveren. De kleine botjes van dit hondje zijn zo gebroken. De pomeriaan kan eigenlijk alleen spelen met hondjes van een eigen formaat. Daarbij is het een kunst om in huis niet per ongeluk een keer (bijna) op deze kleine muis te gaan staan. 

Overige aandoeningen bij de dwergkeeshond

Naast de bovengenoemde aandoeningen loopt de pomeriaan – in vergelijking met andere rashonden – een hoger risico op de volgende aandoeningen:

  • Samenklappen van de luchtpijp
  • Open fontanel
  • Epilepsie

Toch een dwergkees-pup kopen?

Het moge duidelijk zijn dat Verhuisdieren geen voorstander is van de fok van deze kwetsbare en vaak zieke hondjes. Toch zou je kunnen besluiten een pomeriaan te willen aanschaffen. Lees je dan goed in over de fokker waar je dit diertje vandaan haalt en koop dit ras zeker niet via Marktplaats. Vanwege zijn kleine formaat en populairiteit is het een gewild ras voor illegale broodfokkers. Overigens staan er best met regelmaat dwergkeeshondjes op Verhuisdieren die een tweede kans verdienen! Mogelijk kun je op deze fijne manier tóch aan je favoriete hondje komen. 

dwergkaas sneeuw

Dwergkeeshond adopteren via Verhuisdieren

Vanwege het kleine en handzame formaat gaan veel mensen er automatisch vanuit dat dit hondje ook graag op schoot zit. Het tegenovergestelde is waar. De pomeriaan is bewegelijk en actief en gaat er graag op uit. Daarbij kan het kleine diertje behoorlijk keffen. Door het schattige uiterlijk vergissen nieuwe eigenaren zich nog wel eens in het feit dat het toch ook gewoon een hondje is. Het komt daardoor best regelmatig voor dat er voor de dwergkees een nieuw thuis gezocht wordt. 

Overweeg jij een pomeriaan te adopteren? Dan hebben wij wat meer informatie voor je! 

Meer weten over hond adopteren

Nieuw thuis zoeken voor dwergkees

Je zult in het asiel niet snel een pomeriaan tegenkomen. Het hondje is stressgevoelig en zou het niet zo lang goed kunenn volhouden in een asiel. Gelukkig kunnen baasjes die om wat voor reden dan ook een nieuw thuis moeten zoeken voor hun dwergkees, via Verhuisdieren een fijne nieuwe baas zoeken. 

Bij Verhuisdieren kun je als baasje een mooi profiel voor je dier aanmaken en de zoekende nieuwe baas doet hetzelfde. Als de profielen dan matchen, kunnen jullie contact opnemen met elkaar. Het oude baasje bepaalt zelf aan wie het hondje wordt meegegeven en kan - indien gewenst door beide partijen - contact houden. Daarbij wordt de dwergkees een stressvol verblijf in het asiel bespaard

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar