Shiba Inu adopteren

De Shiba Inu is van oorsprong een Japanse rashond. Het is een klein maar zelfstandig en zelfverzekerd hondje, dat - mits consequent opgevoed - prima als huishond gehouden kan worden. Ben jij geïnteresseerd in de Shiba Inu, lees dan vooral verder over het karakter en de gezondheid van deze hond.


Shiba Inu pup
Karakter Shiba Inu

De Shiba Inu is een zelfverzekerde en zelfstandige hond. Dit maakt zijn karakter eigenzinnig en bijzonder. Als de Inu jou als baasje accepteert, heb je een gouden vriend aan deze kleine hond. De Shiba Inu kan over het algemeen goed overweg met andere dieren, maar dan is het wel belangrijk dat hij al op jonge leeftijd kennismaakt met deze diersoorten. Ondanks zijn relatief kleine formaat is het een active hond die veel beweging en uitdaging nodig heeft.

Shiba Inu herplaatsen

Je wilt natuurlijk het allerbeste voor je hond. Helaas kan het voorkomen dat je door omstandigheden niet meer voor je Franse bulldog kunt zorgen. In dat geval biedt herplaatsing een goede oplossing. Dankzij ons bijzondere matchingsysteem koppelen we, op een verantwoordelijke wijze, mens aan dier.  
Shiba Inu herplaatsen

 

Shiba Inu adopteren

Je wilt natuurlijk het allerbeste voor je hond. Helaas kan het voorkomen dat je door omstandigheden niet meer voor je shiba inu kunt zorgen. In dat geval biedt herplaatsing een goede oplossing. Dankzij ons bijzondere matchingsysteem koppelen we, op een verantwoordelijke wijze, mens aan dier.  
Bekijk ons adoptieaanbod

Gezondheid shiba inu

De shiba inu heeft gelukkig niet zo veel met erfelijke aandoedingen te kampen; het is dus een relatief gezond ras. Dat is goed nieuws! Toch zijn er twee aandoeingen die wat vaker voorkomen en waarvan het dus goed is om te onderzoeken of jouw shiba hier mogelijk mee te maken heeft. 

Losse knieschijf (patella luxatie)

Shiba inu's kunnen getroffen worden door patella luxatie; een losse knieschijf. Je ziet een inu dan trekken met één van zijn achterpootjes. De knieschijf schiet dan uit de gleuf naar de binnen- of buitenzijde van de knie. Dit veroorzaakt pijn en kreupelheid bij de shiba inu. Dit kan verholpen worden met een operatie.

Heupdysplasie

De shiba inu heeft kans op heupdysplasie. Dit houdt in dat zijn heupen instabiel zijn, waarbij de gewrichtsdelen niet goed in elkaar passen en slijtage van het kraakbeen ontstaat. Het gevolg is dat de hond soms al op jonge leeftijd moeite heeft met bewegen, kreupel kan gaan lopen of wiebelt. Deze aandoening kan alleen operatief worden verholpen.

Shiba Inu kopen?

Wil je een shiba inu kopen, dan kom je al snel uit bij een pup die je afneemt van een fokker. Realiseer je dat goede fokkers vaak een wachtlijst hebben en je dus geduld moet hebben voor er een pup voor jou beschikbaar komt. 

Denk er ook van te voren over na of je de tijd en het geduld hebt om een pup op te voeden. Het lijkt allemaal zo schattig maar in praktijk kan het best pittig zijn. Zeker bij een shiba inu, die veel aandacht en consequente begeleiding nodig heeft om op te groeien tot een stabiele en vrolijke hond. 

shiba inu adopteren

Hoe schaf je een shiba inu aan?

Allereerst kun je natuurlijk kijken of er misschien een shiba herplaatst wordt op Verhuisdieren. Er zijn omstandigheden te bedenken waarom iemand niet meer voor zijn hondje kan zorgen en deze wordt dan via Verhuisdieren herplaatst. Bij ons kun je niet zoeken op ras, maar als je een passend zoekprofiel opstelt en er staat een shiba op, dan komt deze vanzelf in je matches als het profiel van de hond overeen komt met dat van jou. 

Meer over shiba inu adopteren

Kun je hier geen hond naar jouw wensen vinden, dan kun je altijd nog overwegen een pup aan te schaffen via een fokker. Zorg dan wel dat je dit bij een verantwoorde fokker doet! 

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar