Franse bulldog adopteren

De Franse bulldog: door zijn grappige vleermuisoren, korte pootjes en veelzijdige karakter is dit beestje erg geliefd onder hondenliefhebbers. Franse bulldogs zijn bijzondere honden. Als je geïnteresseerd bent in het adopteren van een Franse bulldog, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van een aantal zaken, zoals de karaktereigenschappen van de hond en veelvoorkomende gezondheidsproblemen.
Karakter Franse bulldog

De Franse bulldog is een vriendelijke en aanhankelijke gezelschapshond die van aandacht houdt. Deze honden zijn zeer eigenwijs en slim. De kleine doorzetters zetten graag alles naar hun hand. Een duidelijke en consequente opvoeding is daarom heel belangrijk. Om een Franse bulldog op een verantwoorde manier te houden is het prettig als je al ervaring hebt met honden. Franse bulldogs kunnen over het algemeen goed met kinderen opschieten. Tegenover andere honden zijn ze, ondanks hun kleine formaat, soms wat dominant. Franse bulldogs zijn erg populair door hun speelsheid en vrolijke karakter. Ze knorren er vrolijk op los! Het liefst zijn ze omringd door mensen die ze veel aandacht geven en lief voor ze zijn. Ze houden er niet van om lange tijd alleen te zijn en zijn erg gevoelig voor stemmingen.

Franse bulldog herplaatsen

Je wilt natuurlijk het allerbeste voor je hond. Helaas kan het voorkomen dat je door omstandigheden niet meer voor je Franse bulldog kunt zorgen. In dat geval biedt herplaatsing een goede oplossing. Dankzij ons bijzondere matchingsysteem koppelen we, op een verantwoordelijke wijze, mens aan dier.  
Franse bulldog herplaatsen

 

Franse bulldog adopteren

Wil je een Franse bulldog adopteren? Bij Verhuisdieren kun je niet zoeken op ras, maar ook voor een Franse bulldog wordt wel eens een nieuw thuis gezocht. Ook voor hen is er plaats op Verhuisdieren en wie weet match jij wel met een Franse bulldog. Op deze manier beperken we het aantal dieren dat in een dierenasiel terechtkomt en gaan we malafide dierenhandel tegen.
Bekijk ons adoptieaanbod

 Gezondheid Franse bulldog

Bij elk ras kunnen erfelijke aandoeningen voorkomen. Echter, door hun bouw lopen Franse bulldogen een hoger risico op bepaalde aandoeningen. Hieronder gaan we dieper in op veelvoorkomende aandoeningen:Brachycefaal obstructief syndroom

De platte snuit en stompe schedel van Franse bulldogs gaan vaak gepaard met een vernauwde luchtpijp. Hierdoor zijn Franse bulldogs gevoelig voor brachycefaal obstructief syndroom. Deze aandoening houdt in dat er benauwdheid ontstaat als gevolg van hun stompe schedel. Het wordt ook wel BOS of platte snuitensyndroom genoemd. Door hun vernauwde luchtpijp hijgen Franse bulldogs minder goed en kunnen ze minder snel warmte afvoeren, waardoor ze een hoger risico lopen op oververhitting. Daarnaast kunnen Franse bulldogs door het tekort aan zuurstof in hun hersenen sneller flauwvallen. Door het gewicht van het hondje onder controle te houden kun je ervoor zorgen dat je hond een zo comfortabel mogelijk leven heeft. Daarnaast bestaat er bepaalde medicatie om het ademhalen gemakkelijker te maken.

Oogziekten

Franse bulldogs staan bekend om hun grote, bolle ogen. Hun grote ogen zijn erg gevoelig voor zand en stof, waardoor bulldogs veel last kunnen krijgen aan hun ogen. Bovendien kampen Franse bulldogs met veelvoorkomende oogaandoeningen, zoals Entropion. Bij Entropion krullen de oogleden naar binnen, waardoor de hond snel geneigd is om met zijn ogen te knipperen. De ogen kunnen hierdoor dik en rood worden en gaan irriteren, met als gevolg dat de hond aan zijn ogen gaat krabben en deze gaan infecteren. In sommige gevallen is de ontsteking zo ernstig dat er een chirurgische ingreep nodig is om de oogleden te corrigeren.

Epilepsie

Epilepsie komt voor bij alle hondenrassen. Franse bulldogs worden gelukkig niet vaak geboren met epilepsie. Wel kan epilepsie bij Franse bulldogs veroorzaakt worden door diverse zaken:
•    Zonnesteek
•    Ontregelde bloedsuikerspiegel
•    Hersenletsel
•    Allergische reactie
Met behulp van medicatie kunnen epileptische aanvallen voorkomen worden.  

Overige aandoeningen bij de Franse bulldog

Naast de bovengenoemde aandoeningen lopen Franse bulldogs – in vergelijking met andere rashonden – een hoger risico op de volgende aandoeningen:
•    Moeilijke bevallingen
•    Atopie (omgevingsallergie)
•    Voedselallergie

De gevaren van Franse bulldog-fokkers

Een puppy kopen lijkt heel makkelijk. Op internet is genoeg aanbod van leuke en schattige puppy’s. Toch is het niet altijd wat het lijkt. Door malafide handelspraktijken van foute fokkers lopen nieuwe eigenaren het risico op het kopen van een zieke pup. De pups worden vaak geboren met ziektes, infecties of diverse aandoeningen, waardoor ze hun leven lang angstig blijven of soms overlijden als gevolg van hun aandoening. Fokkers dienen hun honden op bepaalde erfelijke aandoeningen te testen voordat zij met deze honden mogen fokken. Helaas komt het toch erg vaak voor dat er Franse bulldogs geboren worden met een aangeboren aandoening.Franse bulldog adopteren via Verhuisdieren

Als je een Franse bulldog via Stichting Verhuisdieren adopteert, weet je of de hond gechipt, gevaccineerd en geregistreerd is of niet. In de meeste gevallen gaat het hierbij om volwassen honden, waarbij hun karakter al gevormd is. Zo kun je gemakkelijk bepalen of de hond bij jou past. Dankzij ons unieke matchingsysteem zorgen we altijd voor een perfecte match tussen mens en dier. We werken volgens strenge kwaliteitseisen, opgesteld door de ANBI, oftewel de Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit houdt in dat we bijdragen aan een betere wereld voor dieren en zorgvuldig omgaan met elke euro. Voor meer informatie over het adopteren van een hond, kun je terecht op onze pagina met tips bij de adoptie van een hond. Geef een Franse bulldog een gelukkig thuis.

Meer over adopteren

Franse bulldog herplaatsen via Verhuisdieren

Jaarlijks belanden tienduizenden dieren in dierenasielen. Daarnaast worden er ook nog eens honderdduizenden honden via handelwebsites herplaatst. Door impulsieve beslissingen belandt een groot deel van deze honden weer in het asiel. Ondanks de goede intenties van dierenasielen krijgen asieldieren helaas vaak te maken met stress. Niet zo gek als je bedenkt dat de dieren van een huiselijke sfeer in een hok terechtkomen waar ze veel minder aandacht krijgen dan ze gewend zijn. Toch blijft het asiel belangrijk voor acute gevallen. Verhuisdieren biedt een uitstekende preventieve oplossing voor het asiel. Wij matchen mensen met dieren waardoor het plaatsen van dieren in dierenasielen niet nodig is. Wil je meer informatie over het herplaatsen van je hond? Lees onze nuttige tips bij de herplaatsing of overdracht van een hond.

Meer over herplaatsen

Werkwijze Stichting Verhuisdieren

Bij Stichting Verhuisdieren letten we op de belangen en behoeften van een dier. Zo zorgen we ervoor dat de kans op een succesvolle match heel groot is en het aantal asieldieren in de toekomst daalt. Stichting Verhuisdieren werkt met een uniek selectiemodel waarmee er een juiste match wordt gecreëerd tussen mens en dier. Een zoek- of herplaatsingsprofiel aanmaken bij Verhuisdieren is gratis. Bovendien kan iedereen bij ons terecht voor advies over dieren. Lees meer over onze werkwijze.

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar