Advies over konijnen

Konijnen zijn intelligente en ontzettend leuke huisdieren. Je moet wel weten hoe je ze het best kunt houden en verzorgen. En daar valt nog best veel over te leren!


Een konijn wordt nog té vaak gezien 'als een makkelijk huisdier dat wel in een kooitje gehouden kan worden'. Konijnen zijn intelligente dieren die specifieke behoeftes hebben om een fijn leven te kunnen leiden. 

Bij Verhuisdieren vinden wij het belangrijk dat (nieuwe) eigenaren zich daarvan bewust zijn en dus doen we veel aan voorlichting in samenwerking met de beste experts. Voor konijnen is dat de Vlaamse Marilleke Vrancken. Zij is konijnengedragsdeskundige en heeft flink wat nuttige blogs geschreven voor Verhuisdieren.nl.

Blogs over konijnen

Konijnenexpert Marilleke Vrancken

"Toen mijn eerste konijn Eddie in mijn leven kwam, besefte ik dat er nog maar zo weinig bekend is over het correct houden van konijnen als huisdieren. Na mijn opleiding tot Konijnendeskundige en de komst van Louis (konijn nummer twee), heb ik dan ook Konijnenadviesbureau Hopster uit de grond gestampt.

Ondertussen is Hopster een vzw geworden met als doel alle misverstanden over het houden van konijnen uit de wereld te helpen. Wist je bijvoorbeeld dat konijnen maar beter niet teveel wortels eten en wel hun eigen keutels? Dat hooi hun hoofdvoeding is en dat ze altijd minstens per twee konijnen gehouden moeten worden? Dat ze op de kattenbak gaan en dat hokken overbodig zijn geworden? Er valt nog zoveel te leren over deze geweldige huisdieren", aldus Marilleke.

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar