Goede start met je hond

Elk dier dat via Verhuisdieren geadopteerd wordt, heeft recht op de beste start bij zijn nieuwe baasje. Daarom krijgt elke succesmatch met een hond gratis toegang tot de Huisdierenschool-cursus Goede start met je adoptiehond van Suze Steenbergen.


Als je hond net bij je is, moeten jullie elkaar nog helemaal leren kennen. Elkaars gewoontes, wat vindt je hond leuk, hoe reageer jij in bepaalde situaties? Dat is het wenproces. Bij de ene hond gaat dat sneller en makkelijker als bij de ander. Toch kun je elke hond tijdens dit proces helpen. 

De ene hond is eigenlijk direct 'thuis' en draait zonder moeite mee in jouw ritme. Het kan ook zo zijn dat je nieuwe maatje, en zeker als deze uit het buitenland komt, echt even tijd nodig heeft om te wennen aan zijn nieuwe leefsituatie. In dit laatste geval is geduld het toverwoord. En het bijstellen van je verwachtingen. 

Goede start met je hond op de Huisdierenschool

In Goede start met je hond op de Huisdierenschool geeft Suze je nuttige tips, eye-openers en handvatten waar je echt wat aan hebt. En niet alleen jij natuurlijk, je hond des te meer! 

Bij het uitkiezen van een leuk maatje heb je daar een beeld bij. Fijne wandelingen maken, je hond lekker laten spelen met andere honden bijvoorbeeld. Maar wat nu als dat in eerste instantie om wat voor reden dan ook niet gaat? Suze legt in deze cursus uit wat een hond doormaakt als hij verhuist. Of dat nu vanuit een ander gezin is of vanuit het buitenland; de hond heeft geen idee waarom hij ineens in een totaal ander huis woont, met andere mensen om zich heen. 

Elke hond heeft zijn eigen manier om met die verandering om te gaan en Suze behandelt in deze cursus meerdere scneario's en legt uit waarom een hond doet wat hij doet. 

Voorbereiden op de komst van je adoptiehond

Voorbereiding is het halve werk. Als je je goed ingelezen hebt en de juiste spullen in huis hebt, weet je beter waar je aan begint en hoef je je geen zorgen te maken dat je iets mist. Suze vertelt je wat je allemaal in huis moet hebben en welke scenario's je kunt verwachten.

Het gedrag van je adoptiehond

Ook behandelt deze hondenexpert verschillende gedragingen van de hond. Waarom wil de hond 's avonds niet naar buiten? Waarom blaft hij zo als er visite binnenkomt? Waarom is je hond niet zindelijk? Natuurlijk is elke situatie uniek, maar met deze cursus krijg je inzichten en snap je beter waarom je hond bepaald gedrag laat zien... 

Veel voorkomende situaties met je adoptiehond

Sommige situaties kunnen je als baasje onzeker maken. Geef je je hond voldoende rust of heeft hij juist meer uitdaging nodig? Waarom valt je hond uit naar andere honden en hoe ga je hier mee om? Op al dit soort vragen geeft Suze je antwoord in de cursus Goede start met je adoptiehond.

Je leert: 

  • wat je hond de eerste periode nodig heeft en wat je juist beter even achterwege kunt laten.
  • over hondentaal, zodat je het verschil kunt zien tussen wanneer je hond overpikkeld is of gewoon enthousiast.
  • je hond begrijpen en te zien wanneer hij rust nodig heeft of wanneer zaken te snel voor hem gaan. 
  • moed te houden als het even een periode niet zo makkelijk gaat; Suze leert je kijken naar de kleine stapjes die wél gemaakt worden.

Natuurlijk is deze cursus ook leuk en interessant voor mensen die al een huisdier hebben!

Naar de cursus

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar