Goede start met je kat

Elk dier dat via Verhuisdieren geadopteerd wordt, heeft recht op de beste start bij zijn nieuwe baasje. Daarom krijgt elke succesmatch met een kat gratis toegang tot de Huisdierenschool-cursus Goede start met je kat van kattengedragsdeskundige Eline Greiner.


Katten zijn van nature een beetje argwanend, dus je moet echt het vertrouwen winnen van je nieuwe huisgenoot. De eerste periode verstopt je nieuwe kat zich misschien wel de hele tijd. 

Maar voordat je kat er is, moet je nog een keuze maken over welke kat het beste bij je past. Hoe kies je nou een kat die goed bij jou en je thuissituatie past, zodat er ook echt een goede match ontstaat?

Goede start met je kat via de Huisdierenschool

Via online modules en prachtige video's vertelt Eline Greiner (kattenexpert) in de cursus Goede start met je kat op de Huisdierenschool hoe je je nieuwe huisdier de beste start geeft, zodat jullie een fijne en vertrouwde band op kunnen bouwen. 

De basis van een adoptiekat

Eline vertelt je waar je op kunt letten bij het uitkiezen van een kat. Ook vertelt je ze precies hoe je je het beste voorbereid op de komst van je kat. Wat moet je allemaal in huis hebben en hoe laat je je kat wennen aan de nieuwe omgeving en misschien wel andere huisdieren? 

De communicatie van een kat

Katten hebben een andere manier van communiceren dan wij mensen of honden. Als je de basis kent van hoe katten communiceren, zul je beter begrijpen wat je nieuwe kat precies nodig heeft en wanneer zij zich comfortabel voelt of juist niet. Je leert de staart van je kat lezen, maar ook wat haar ogen je vertellen. 

Wat heeft je adoptiekat nodig?

Een kat heeft een aantal basisbehoeften die helpen om je kat gelukkig te houden. Zo is een basisslaapplek heel fijn, maar ook een goede kattenbak. En wanneer kan je adoptiekat eigenlijk veilig naar buiten? Eline vertelt het je allemaal zodat jij je kat rustig kunt laten wennen aan haar nieuwe thuis bij jou. 

Leuke spelletjes met je kat

Als je kat een beetje is gewend en uit zijn schuilplek komt, is het tijd om voorzichtig aan jullie band te gaan werken. Hoe kun je dat beter doen dan door samen te spelen? Eline vertelt hoe je je kat uitdaagt en echt leuk met haar kunt spelen. Je kat zal deze sessies echt waarderen en het zal jullie band versterken.

Je leert: 

  • wat je kat de eerste periode bij jou juist wel nodig heeft en wat je beter even kunt laten
  • de lichaamstaal van je kat te lezen, zodat je snapt wat ze wil vertellen
  • hoe je leuk met je kat kunt spelen, want spelen versterkt jullie band
  • en hoe je eventueel een tweede kat introduceert

Natuurlijk is deze cursus ook leuk en interessant voor mensen die al een huisdier hebben!

Naar de cursus

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar