Online puppycursus

Als je puppy opgroeit, gaat hij verschillende fases door; net als mensenkinderen eigenlijk. Hoe fijn is het als jij elke fase herkent en je puppy, al dan niet uit het buitenland afkomstig, hierbij perfect kunt begeleiden?


Tot je pup een volwassen hond is, gaat hij tal van fases door. De angstfase bijvoorbeeld. Wist je bijvoorbeeld deze begint als je pup 12-16 weken oud is? Laat dat nu ook net de periode zijn dat veel hondjes uit het buitenland naar Nederland komen. Extra spannend en dus kunnen zij echt wel goede begeleiding gebruiken. 

In de puppytijd leg je de basis voor je volwassen hond. Alles wat hij in die jonge fase leert, meemaakt en ervaart slaat ie op en neemt hij de rest van zijn leven mee. Deze periode is dus echt heel belangrijk!

Je puppy goed beleiden via de Huisdierenschool

Puppyexpert Edgar van Kamp legt in onze online puppycursus precies uit welke fases je pup allemaal doorgaat. Van de nestperiode, via de socialisatiefase, naar de juveniele fase en tenslotte de puberteit. Tijdens de puppyfase bouw je aan de fundering van de band die je de rest van het leven met je hond hebt. Je pup moet ervaren dat jij zijn baken bent, waar hij naar toe kan als hij angstig of onzeker is. Als hij dat leert, zal hij in vrijwel elke situatie steun zoeken bij jou en dus beter luisteren. Dat begint al vanaf de eerste nachten dat hij bij je is. Weet je bijvoorbeeld dat het echt aangeraden wordt om de eerste nachten naast je puppy door te brengen? Hem laten weten dat jij er voor hem bent, nu hij zijn moeder en nestgenoten moet missen...

Juveniele fase

Dit is de fase die veel nieuwe puppyeigenaren een beetje ingewikkeld vinden. Die hele kleine pup volgde je overal, luisterde best al heel aardig en ineens is hij dwars, blafferig en schrikkerig. Dit is heel normaal voor een pup in deze leeftijd en via onze cursus geeft Edgar je handvatten hoe je je pup feilloos door deze - voor je pup - best ingewikkelde fase heen begeleidt. 

Puberteit van een pup

En als je dacht dat je met de juveniele fase het moeilijkste hebt gehad, dan hebben we nog een verrassing, want de puberteit staat voor de deur! De hormonen nemen je hond volledig over en dit heeft veel invloed op zijn gedrag. Het is juist heel belangrijk om dan geduld te hebben en lief te blijven voor je pup; al kan dit soms een uitdaging zijn. Ook voor deze fase heeft Edgar wat handige tips voor je!

Je leert:

  • Wat er bij komt kijken als je een pup in huis hebt
  • Wat er gebeurt als je puppy nog in het nest verblijft
  • Hoe je je puppy het best kunt socialiseren
  • Wat de juveniele fase inhoudt
  • Wat de puberfase inhoudt
  • En wanneer je hond jongvolwassen is

In de cursus leer je hoe je je puppy veiligheid, vertrouwen en vreugde kunt bieden; de drie V's voor het opgroeien van een stabiele en zelfverzekerde hond. 

Naar de cursus

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar