Suppen met je hond

Hoe leuk is het om samen met je hond te genieten deze zomer? Niet in je eentje naar het warme strand, maar samen met je hond op de sup! Verkoeling en plezier in één.


Als je je hond wilt meenemen op een sup, is het natuurlijk belangrijk dat je eerst zelf een beetje kunt suppen. Ook dat leren we je! En vervolgens hoe je je hond meeneemt. Elke hond zou mee kunnen suppen!

Het ziet er toch ge-wel-dig uit; jij peddelend op de sup met je hond die rustig voorop zit of ligt? Het kan echt hoor. 

Suppen met je hond via de Huisdierenschool

Sup-specialist en kynologisch instructeur Shirly laat je aan de hand van prachtige video's en online modules op de Huisdierenschool zien hoe je je hond stap voor stap laat wennen aan de plank op het water. 

Suppen met je hond: de basis

Eerst leert Shirly je hoe je je hond comfortabel maakt op die rubberen plank. Want het is toch best een gek ding! Spelenderwijs laat je je hond kennismaken met de sup. Pas als je hond helemaal oke is met de plank, gaan jullie een stapje verder.

Technieken van suppen met je hond

Alleen op de sup staan kan al een uitdaging zijn, laat staan met je hond erbij. Dan is het wel belangrijk dat jij goed stabiel staat en kunt peddelen. Daarom leer je in deze cursus eerst goed zelf suppen. Hoe je stevig staat, hoe je peddelt en hoe je bochten maakt zonder dat jij of je hond eraf kukkelen. 

Suppen met je hond in de praktijk

En dan is het het moment daar! Jullie gaan samen het water op. Je hond is ondertussen helemaal oke op de plank, je weet hoe je je hond weer op de plank hijst, mocht hij eraf springen en jij kunt gewoon goed een tochtje maken, ook als je hond een beetje op de sup beweegt. Daar gaan jullie! Veel plezier. 

Je leert: 

  • hoe je je hond rustig laat wennen aan de sup
  • hoe je zelf goed en stabiel kunt suppen, bochten kunt maken en speciale peddeltechnieken
  • wat je moet doen als jullie te water vallen

Ook als je hond geen fan is van water, kun je je hond het vertrouwen geven dat het veilig en oké is op de sup. Dat vergt natuurlijk wel wat aandacht en geduld. Als je de modules allemaal doorloopt, weten wij - bijna - zeker dat je hond vrolijk geniet van het suppen.

Naar de cursus

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar