Verlatingsangst bij je hond

Verlatingsangst is heel vervelend voor je hond en voor jou. Je hond is angstig en voelt zich naar als jij niet in de buurt bent. Maar hij kan leren ontspannen alleen te zijn!


Verlatingsangst is een veelvoorkomend probleem bij honden. Sommige rassen hebben er ook vaker last van dan andere rassen. Het is ook niet zo gek dat honden het niet fijn vinden om alleen te zijn: het zijn roedeldieren en hebben het liefst de hele dag hun mens of soortgenoten om hen heen. Alleen zijn moet een hond echt leren... 

Verlatingsangst kan je leven als hondeneigenaar behoorlijk beïnvloeden. Je kunt niet ontspannen even boodschappen doen of even iets ondernemen waar je hond niet mee naar toe kan. Hoe fijn is het dan als je je hond het vertrouwen kunt geven dat een paar uurtjes alleen zijn echt niet het einde van de wereld betekent?

Verlatingsangst bij je hond via de Huisdierenschool

Alleen-zijn moet je hond leren. Het zit niet in hun natuurlijke aard. De hond is een roedeldier en eigenlijk van nature nooit alleen. Nu je dit weet, snap je misschien ook dat je je hond echt heel rustig moet laten wennen aan alleen-zijn. Als je dit te snel doet, kan je hond serieuze verlatingsangst ontwikkelen en dat is echt heel vervelend. Voor jou, maar ook zeker voor je hond die constant stress ervaart.

Hondengedragsdeskundige Sharon van Wijngaarden geeft je aan de hand van twee prachtige stappenplannen in deze online modules op de Huisdierenschool echt handige handvatten om jouw hond te leren alleen te kunnen zijn. Deze online training kan je hond echt leren om alleen te blijven, maar het vergt wel een serieuze inzet van jou als baasje. En veel geduld, want de stapjes gaan langzaam!

Heeft je hond echt verlatingsangst?

In het eerste deel van deze cursus ga je verlatingsangst leren herkennen. Heeft jouw hond wel echt verlatingsangst? Want het is wel belangrijk dat je met de juiste angst aan de slag gaat. 

Met twee gedetailleerde stappenplan

Nadat je vastgesteld hebt dat je hond echt verlatingsangst heeft, kun je aan de slag met het eerste stappenplan. In dit plan leert Sharon je hoe een veilige basis creërt voor je hond. En dat is dan weer de basis voor het tweede stappenplan. In het tweede stappenplan ga je het alleen-zijn heel rustig opbouwen... Het kost tijd en geduld, maar uiteindelijk kan je hond relaxed een paar uurtjes alleen thuis zijn. Fijn voor je hond en voor jou!

Je leert: 

  • dat het belangrijk is eerst een veilige haven voor je hond te creëren
  • dat het veel geduld kost om het alleen-zijn rustig op te bouwen
  • hoe je kunt zien of je hond klaar is voor de volgende stap
  • en uiteindelijk hoe je je hond ontspannen even alleen thuis kunt laten

Gelukkig kan vrijwel elke hond leren dat alleen-zijn niet eng is en niet naar hoeft te zijn. Het vergt alleen echt heel serieuze inzet van de eigenaren. Het kost tijd en geduld, maar uiteindelijk kan je hond een paar uurtjes alleen zijn. 

Naar de cursus

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar