Wat is de Huisdierenschool?

De Huisdierenschool is een initiatief van Verhuisdieren. Het idee voor dit online platform is ontstaan in de lockdownperiode. Veel mensen konden niet de (gedrags-)begeleiding krijgen die op dat moment nodig was. En nog is dat lastig omdat er bij veel hondenscholen wachtlijsten zijn.


Met de Huisdierenschool willen we mensen op een laagdrempelige manier te allen tijde de mogelijkheid bieden om aan de relatie met hun huisdier te werken. Dat kan door aan de slag te gaan met een gedragsprobleem, maar ook door ideeën te geven voor leuke activiteiten die je kunt ondernemen met je dier.

Alle cursussen op de Huisdierenschool worden gegeven door de beste dierenexperts op dat desbetreffende gebied. Zo weet je zeker dat de informatie die je leert ook echt goed is voor jou en je dier. 

Gratis cursus voor succesmatch

Zo geeft buitenlandse hondenexpert Suze Steenbergen de cursus Goede start met je hond, waarin zij ingaat op het wenproces dat elke hond doorgaat als hij herplaatst wordt of vanuit het buitenland een baasje vindt. Elke succesmatch van Verhuisdieren met een hond krijgt deze cursus gratis om baas en hond de beste start te geven. 

Kattengedragsdeskundige Eline Greiner geeft dezelfde cursus voor katten. Elke succesmatch op Verhuisdieren met een kat krijgt deze cursus gratis, zodat de tweedekanskat de fijnste start krijgt in haar nieuwe thuis. 

Aanbod van cursussen

Het aanbod van cursussen is heel divers. Ze zijn vallen onder drie catergoriën: Samen leren, samen bewegen en Samen gezond.

huisdierenschool

Er zijn cursussen over het leren van lichaamstaal van katten en honden, maar je kunt ook leren suppen met je hond of je hond netjes leren spelen met jou en met andere honden. Ook als je tegen een gedragsprobleem aanloopt, zoals verlatingsangst bij honden, kun je terecht op de Huisdierenschool. 

Kortom er is voor iedereen een leuke of interessante cursus te vinden op de Huisdierenschool. Heb jij al een kijkje genomen? 

Naar de Huisdierenschool

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar