Yoga met je hond

Hondengedragsdeskundige en yogalerares Esther van Beers laat je zien hoe je een ontspannen yogasessie deelt mét je hond.


Yoga met je hond houdt niet in dat jullie samen allerlei poses aannemen. Het gaat veel meer over samen in een rustgevende energie komen. 

Doordat jij als baasje door middel van yoga leert in een kalem gemoedstoestand te komen, kun je deze overbrengen op je hond. Dit is niet alleen fijn voor een ontspannen moment thuis, je kunt het ook goed gebruiken in situaties die je hond een beetje spannend vindt. 

Yoga met je hond via de Huisdierenschool

In de eerste online module legt Esther aan de hand van mooie video's op de Huisdierenschool de beginselen van yoga uit. Je hond hoeft alleen maar bij je in de kamer te zijn. Dat moet lukken, toch? Doordat jij - als het goed is - in een ontspannen gemoedstoestant komt, neemt je hond dat waarschijnlijk over. Zo kunnen jullie samen bijvoorbeeld een wat stressvolle situatie verwerken die zich eerder op de dag heeft voorgedaan. 

Onrustige hond tijdens yoga

Is jouw hond juist een beetje onrustig als jij op je yogamat ligt en likt hij je in je gezicht? Geen probleem. In deze cursus wordt je uitgelegd hoe je je hond kunt helpen om ook rustig te worden en in een kalme gemoedstoestand kunt brengen. 

Yoga met je hond; een complete les

Als je eenmaal de basis onder de knie hebt, kunnen jullie door met andere oefeningen. Voor je het weet kun je een hele yogales volbrengen met je ontspannen hond aan je zijde... 

Je leert...

...als baasje om de rust te bewaren, ook als het voor je hond even spannend is. Doordat jij rust uitstraalt, help je je hond ook rustiger te worden. Een hond in een ontspannen toestand is beter bereikbaar en kan beter leren dan een hond onder stress en spanning. 

Deze cursus kan dus zeker geschikt zijn voor mensen die een hond uit het buitenland hebben geadopteerd die wat angstig is, maar ook voor baasjes die gewoon wat vaker ontspannen tijd met hun lieve viervoeter willen doorbrengen!

Naar de cursus

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar